2- DAAGSE
OP MAAT

Voor jouw team, afdeling, personeel.

Cause happy people are happy employees

In 2 dagen creëren we niet alleen gelukkigere werknemers, maar ook een massieve verbinding binnen jouw groep.

Teambuilding on steroids, dat is wat 2 dagen bewustwording, persoonlijke ontwikkeling, innerlijk werk en organisatie dynamieken met mensen doet.

Ja. Je kan lasergamen, of lekker steengrillen in combinatie met bowlen. Maar jij weet net zo goed als ik dat het gespreksniveau dan alsnog niet verder gaat dan wat er toch al op de afdeling gebeurt. Ze hebben een leuke avond, maar is er daadwerkelijk meer verbinding binnen de groep? Nee.

Ga met elkaar praten over je grootste dromen, verlangens en belemmerende overtuigingen, saboterende patronen, wat er speelt bij iemand en magic happens. Waar mensen zich kwetsbaar opstellen ontstaat instant verbinding en begrip voor elkaar. Je zal zien dat de meest onwaarschijnlijke combinaties mensen ineens wél door één deur kunnen. JA, óók [vul in oudste vastgeroeste teamlid en nieuwste externe 😆]

Het innerlijke geluk van je mensen vergroten is de beste investering die je kunt doen voor je bedrijf.

Mensen die blij zijn, zich gezien en gehoord voelen, zijn gelukkige collega’s, managers en leiders. Dat zijn werknemers die blijven!

Werkdruk wordt meestal als oorzaak gegeven voor stress. Maar de mindset, innerlijke rust en het geluk dat iemand vanuit zichzelf ervaart, bepaalt of er stress wordt ervaren. Of niet.

Mindset, innerlijke rust en geluk bepalen iemand z’n veerkracht, zijn verbinding met anderen, hoe ze zichzelf zien, hoeveel vertrouwen ze hebben. Waarom ze reageren zoals ze reageren. Hoe er met elkaar en met uitdagingen wordt omgegaan.

Dit is veel belangrijker. En bepalender!

 

Aangenaam! Carmen Eerland, coach, therapeut en werknemer-whisperer 😉

Ik vind het belangrijk, nee, het belangrijkste, dat ik als coach, mijn eigen shit heb aangekeken. Aan mijn eigen pijnen, blokkades en belemmerende overtuigingen heb gewerkt, zodat ik zuiver en oordeelloos kan coachen. En ik kan je beloven: I’ve done my share of work! #ervaringsdeskundige

Ik ben Holistisch Therapeut, gecertificeerd Systemisch Therapeut, (familie- en organisatie)opsteller en Trauma Informed Therapeut. Tel daar nog ontelbaar veel cursussen & boeken zonder verdiende sticker bij op, en je hebt mij.

Organisatieopstelling?

Vaak spelen er dynamieken in een bedrijf die niet zichtbaar zijn. Overtuigingen, patronen. Maar ook andere zaken. 

Waarom is het op de ene afdeling altijd rommelig qua sfeer? Of een grote ziekteverzuim? Op sommige plekken is er verwarring over verantwoordelijkheden of rollen. Of blijft iedereen om een eilandje werken. Er mist samenwerking of misschien wel een gunfactor.. Je kan ‘m vast nog wel aanvullen met een eigen voorbeeld..

Organisatie-opstellingen maken het onzichtbare zichtbaar. En voelbaar! Ook dit onderzoeken we tijdens de 2-daagse.

Dus het kan zomaar zijn dat er iemand in een opstelling staat..

Voorbeelden van waar we aan kunnen werken:

Weerstand in de organisatie of een angstcultuur.

Gedrag of patronen waar men vanaf wil.

Het buiten de groep plaatsen.

Een hoog ziekteverzuim of veel verloop onder medewerkers.

Een gebrek aan leiderschap, koers of richting

Samenwerkingsproblemen tussen medewerkers en/of afdelingen.

Verantwoordelijkheden die niet, te weinig óf teveel worden genomen.

Balans tussen privé en zakelijk.

Investeren in bewustwording, zelfontwikkeling & geluk van mensen is de beste investering die je kan doen. In goede en in slechte tijden. Zakelijk en privé. Sociaal, mentaal, fysiek & financieel.

Life changing 2- daagse

Een training om te leren, te groeien. Om grootser te kijken. In mogelijkheden denken. met veel vertrouwen.

Voor kennis, tools, handvatten, eyeopeners, verbinding en support.

Na het traject hebben de people- pleasers, innerlijke criticus, saboteur, en angst om teveel, te weinig, te onzeker, een egoïstische b*tch of een grote teleurstelling te zijn niet meer de grip.

Mag ik jouw team ook transformeren? Worden ze blij van. En jullie ook!

Ik maak een training op maat waarin jóuw werknemers gaan leren en groeien op onderwerpen die bij jullie actueel zijn. Om uit te zoomen en grootser te kijken. In mogelijkheden te denken. Vertrouwen te hebben in de organisatie en in elkaar. Ik geef ze de kennis, tools, handvatten, eye-openers, verbinding en support! 

Gelukkige mensen zijn mensen die blijven.

Gelukkige teams werken samen

Gelukkige, veerkrachtige mensen kunnen omgaan met tegenslagen.

Gelukkige mensen denken in oplossingen.

Gelukkige mensen zijn vitaal en presteren beter.

FAQ

Jazeker! De genoemde prijs is inclusief reiskosten en benodigdheden. 

De genoemde prijs is gebaseerd op maximaal 10 personen. Heb je andere wensen? Laat het me weten, dan maken we een offerte op maat.

Het hoeft geen team te zijn. Het mogen zeker mensen van verschillende afdelingen zijn. 

Zeker weten! Zo veel kennis, groei, eye- openers, handvatten en tools. Uiteraard is het aan jou en jullie medewerkers om er zelf mee aan de slag te gaan 😉

Er is een budget opgenomen voor de huur van een locatie, lunch, koffie, thee en lekkers. Indien deze kosten hoger uitkomen door (een) bepaalde (andere) locatie of wensen, dan laat ik dit op voorhand weten.

Inhoud accordeon

Als een groep samenkomt voor diepgaande doorbraken, transformaties en shifts..

 

De groepsdynamiek zorgt ervoor dat je nóg meer leert. Door de vragen van alle deelnemer, krijg je extra informatie en antwoorden en een dynamische energie. Je leert van elkaars vragen, uitdagingen, patronen. 

Het maakt dat je in je uppie contact maakt met jouw meest authentieke diepe verlangens, die misschien al jaren verstopt zijn. 

Iemand anders ziet jou daarbij altijd grootser dan jij jezelf ziet en inspireert je daarmee om grootser te dromen. Te doen. Te ZIJN.

Laten we met elkaar in contact komen!

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens mijn privacyverklaring.

Scroll naar boven